top of page

Checklistan du behöver!

Det är skillnad på hemmet som man själv lever i jämfört med hemmet man presenterar vid en försäljning. Här nedan kör vi steg för steg så att ni får lite koll på vad som ska fixas inför fotograferingen.

Entren


Hallen är där du får ditt första intryck utav bostaden. Det är lätt att det blir för mycket kläder, skor, korgar som syns överallt. Se till att hålla den luftig genom att endast ha något enstaka ytterplagg hängandes. Helst i nutral kulör för att hålla det nedtonat.


Sovrum


Göm inte saker under eller bakom sängen då kameran ser det mesta. Rätta även till gardiner, sängkläder. Lägg gärna ett överkast på för att snygga till intrycket. Städa undan kläder och föremål som syns.
Småprylar stör

När såg du senast ett dammigt hem i annonsen? Däremot så är det ofta man stöter på köksmaskiner, kylskåpsmagneter, rengöringsprodukter, disk och andra ting. Rensa bort och skapa rena ytor som i exemplet nedan.


Badrum


Plocka undan hygienartiklar, sophink, toalettborsten, schampoflaskor, kläder mm.


Vardagsrum


Göm undan fjärrkontrollen, tvspelsdosor, papper och lösa föremål under och på bord/ytor. Klätterträdet till katterna tas bort om ni har sådant i hemmet. Se till att alla kartonger och större ting i samtliga rum är bortskuffade tills fotografen anländer. Se nedan och tänk er in i vilket hem ni vill visa för världen. Första exemplet: Rummet är belamrat och fokus landar endast i stöket.

Här ser man genast rummet och bildar sig en uppfattning om ytor.


Vart gör man av alla saker man tar undan?


Känner ni att ni har betat av mycket på listan så har ni säkert en massa prylar ni vill stuva undan. Bra ställen där ni kan förvara allting är - Garaget (I många fall är det belamrat från start därmed fotograferas sällan garage) - Förråden (källarförråden, vindsförråden eller förråd och garderober inuti bostaden) Lycka till!

bottom of page